2010. szeptember 30., csütörtök

Blog a blogban..

A párom talált egy mintás könyvet, rögtön rávetette magát az egyik mintára és már van is végeredmény.

(Szerintem lassan nyithatna magának egy saját blogot. Nem?)

2010. szeptember 27., hétfő

Leveles szett


Ettől a mintától nem tudok szabadulni....

... ezért készült hozzá fülbevaló is.

S mivel valaki kérte, elkészült a füli mintája is....

2010. szeptember 26., vasárnap

Ezeket nem is én fűztem...


Ezek a szépségek nem az én munkáim, hanem (ki nem találnátok...) A férjemé. Amikor hosszú ideig nem fűzök meg -egy szerinte jó mintát-, akkor a gyöngyitisz rajta is kijön és nekiáll, kicsit lassabban halad, mint én, de kitartó és szépen befejezi. Egyszóval sikerült jól megfertőznöm őt is.
(Itt üzenem RaMarynek, ha egy pasi is meg meri próbálni, akkor... láttam ám, milyen jól boldogulsz a gyöngyökkel! Persze, elsőre ne a nagy leveles mintát válaszd, de biztos vagyok benne, hogy menni fog!)

2010. szeptember 25., szombat

Nagy leveles +minta


Régi nagy álmom volt elkészíteni ezt a gyöngygallért. A mintát már nézegetem egy ideje, a rajza is kész volt, de idő híján még váratott magára. Aztán hozzáfogtam és az első levél közepénél elakadtam. Akkor újra rajzoltam, most a haladási irányt. Így talán másoknak is segítség lehet.

2010. szeptember 21., kedd

Persia+minta


Régebben láttam egy csodaszép gyöngygallért, ugyanezen a néven, akkor elhatároztam, el fogom készíteni. A megvalósítás olyan sok időbe telt, hogy közben elfelejtettem, kinek a műve volt az eredeti, kicsit változtattam rajta, és ez lett belőle. Ha valaki kedvet érez az elkészítéséhez...

2010. szeptember 18., szombat

Rózsaszínben látom...

Én sem maradhattam ki a Gréta-szerelemből. Olyan jó látni, ahogyan kezd kialakulni... szóval hiába fűzi már mindenki, nekem is ki kellett próbálni. (Csak nem volt itthon most ilyen rózsaszín delica, meg 15-ös gyöngy, annyit meg nem tudtam volna várni, míg megérkezik.)

Aztán, ha már úgyis ki volt bontva a gyöngy, rám tört a szultán-mánia...

De a nagylányom is alkotott (5 éves).

A türelem és a kitartás nem az erőssége, de ezt a kis bogarat nagyon akarta, és íme, itt van. Úgy örülök, hogy elkészült vele!

2010. szeptember 13., hétfő

Kék-arany Cellini +minta


Ez a második Cellini spirálom. Annyira tetszik, hogy nem tudok szabadulni tőle, még mindig tervezek egyet, vagy még egyet...

 És íme a fűzés menete. Drága Johannka! Nem találtam meg az e-mail címedet... de remélem innen el tudod készíteni a saját spirálodat....
(Ez nem az én mintám, valamikor régen találtam, már nem emlékszem, hogy hol, de remélem nem baj, ha feltettem ide...)

2010. szeptember 7., kedd

Fekete Erdélyi gallér


Megrendelésre készítettem, csak fekete gyöngyökből, a rombuszokban azért használtam egy kis matt feketét is, de ez sajnos nem nagyon látszik a fotón.

Még mindig kék-fekete+ minta


A kék-fekete feladathoz rajzoltam egy sor mintát, most aztán sorban megfűzöm őket. Ha legközelebb eszembe jut, a rajzokat is lefotózzuk, aztán ide is felteszem őket...

És itt a minta. Nem nehéz, nem nagy minták, viszont jól viselhető szép láncok készülhetnek belőlük.